Έχετε αποφασίσει να σταματήσετε το κάπνισμα!

Μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να βρείτε ένα σχέδιο διακοπής καπνίσματος που  θα λειτουργήσει  για σας. Πολλές φορές κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο παρόλο που προσπαθείτε όσο περισσότερο μπορείτε. Η υποστήριξη από έναν ειδικό επαγγελματία υγείας, που περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή και συμβουλευτική, μπορεί να διπλασιάσει τις πιθανότητές σας να διακόψετε το κάπνισμα με επιτυχία.

Ο γιατρός σας  έχει την τεχνογνωσία για να συζητήσει τις επιλογές σας για τη διακοπή και να σας βοηθήσει να βρείτε ένα πλάνο που είναι κατάλληλο για εσάς.

Με αυτό το πνεύμα, εδώ είναι μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προετοιμάσετε το ραντεβού σας, για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη συνεργασία μας.

  • Μην πείτε απλώς ότι θα πάτε να επισκεφτείτε το γιατρό και στη συνέχεια να το αμελείτε. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει το ραντεβού στο ημερολόγιό σας και ότι υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να χρειαστεί να ακυρώσετε ή να προγραμματίσετε ξανά. Είτε κάνετε ένα ραντεβού ειδικά για να συζητήσετε τη διακοπή καπνίσματος  είτε να την προσθέσετε στον προγραμματισμένο σας έλεγχο. Μην αφήσετε μια κουραστική μέρα στο γραφείο ή τον κακό καιρό έξω να γίνει μια δικαιολογία για να μην έρθετε. Αυτή είναι μια προτεραιότητα!
  • Πριν στην επίσκεψη στον ιατρό, παρακολουθείστε πόσα τσιγάρα καπνίζετε την ημέρα. Ποιοι είναι οι κοινωνικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες που προκαλούν το κάπνισμα; Καταγράψτε προσεκτικά και ειλικρινά. Έτσι  ο γιατρός σας  θα μπορέσει να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα σχέδιο διακοπής καπνίσματος κατάλληλο για εσάς.
  • Σκεφτείτε και να γράψτε για ποιο λόγο ξεκινήσατε το κάπνισμα και τις προηγούμενες προσπάθειες διακοπής. Σημειώστε τις διαφορετικές μεθόδους που έχετε χρησιμοποιήσει για να προσπαθήσετε να σταματήσετε το κάπνισμα, και για πόσο χρόνο μπορείτε να παραμείνετε χωρίς τσιγάρο .
  • Ο γιατρός σας θα σας καθοδηγήσει σε διάφορες επιλογές φαρμάκων για να σας βοηθήσει να σταματήσετε το κάπνισμα. Καταγράψτε αν έχετε δοκιμάσει κάτι από αυτά στο παρελθόν.
  • Πηγαίνετε στο ραντεβού σας προετοιμασμένοι με μια λίστα με ερωτήσεις που πρέπει να συζητήσετε με το γιατρό σας σχετικά με τα φάρμακα και το χρονοδιάγραμμα των επισκέψεων σας.

Τα φάρμακα μπορούν να σας βοηθήσουν να σταματήσετε το κάπνισμα όταν τα χρησιμοποιείτε σωστά. Τα υποκατάστατα  νικοτίνης με σταδιακά μειούμενες δόσεις νικοτίνης μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων στέρησης, να βοηθήσουν στη μείωση των πονοκεφάλων και  ευερεθιστότητας που μπορεί να έχετε όταν σταματήσετε το κάπνισμα. Τα (μη νικοτινικά ) φάρμακα για τη διακοπή του καπνίσματος μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να σταματήσετε. Ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν ένα από αυτά τα φάρμακα μπορεί να σας βοηθήσει.

Κάθε ένα από αυτά τα φάρμακα μπορεί να αλληλεπιδράσει διαφορετικά με άλλα φάρμακα που παίρνετε. Βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός και ο φαρμακοποιός σας γνωρίζουν την  πλήρη λίστα των φαρμάκων σας,

Send this to a friend